Om Wedebs

Fra Eritrea til Nord-Norge

Wedeb's restaurant har eritreiske og etiopiske retter i fokus, Wedeb Tsegay kommer fra Eritrea. I 2014 kom hun til Norge. Med seg har hun en rik matkultur. Det eritreiske og etiopiske kjøkkenet består av blant annet mye grønnsaker og det kraftige, tradisjonelle krydderet berbere. Måltidene serveres med injera - en myk lefse.

Injera

For å lage injera, bruker vi teff, en kornsort som dyrkes i Etiopia og Eritrea, for å lage injera. Teff er en populær ingrediens både i Eritrea og Etiopia. Kornet inneholder mye fiber og proteiner, er naturlig glutenfritt og rik på vitaminer, jern og magnesium.

Derho

Vi serverer noen av de mest populære rettene fra Eritrea og Etiopia. Den mest kjente retten er Derho - en smakssterk kyllingrett med hardkokte egg.

Hemmeligheten berbere

Berbere er en viktig ingrediens i eritreiske og etiopiske retter. Det er en spennende krydder-blanding av tørket chilli, rosmarin, oregano, gurkemeie, timian, malt ingefær, kardemomme, sort pepper, hvitløk og rødløk. Bergere gir en helt fantastisk sterk og fyldig smak. Prøv en av våre spesialiteter!

berbere
injera
injera

Spor fra kolonitiden

I vår meny finner du også pizza og pastaretter. Fra 1890 til 1941 var Eritrea italiensk koloni. Denne perioden har hatt stor innflytelse på eritreisk kultur, på språk, byggeskikk og ikke minst matkultur. Derfor ble pizza og pastaretter en del av eritreiske retter. 

Navnet Wedeb betyr havneby på eritreisk. Vårt ønske er at restauranten blir en lun «havn» som gir en hyggelig og varm opplevelse for alle. 

Catering

Prøv gjerne vår catering. Bestill på restauranten, gjennom vårt telefonnummer eller på vår Facebook side: Wedeb’s Restaurant. 

"Herlig liten bit av Afrika i Tromsø. Første besøk hit, selv om vi går forbi her hver dag. Det blir definitivt ikke den siste. Spennende og nydelig mat, med nye og overraskende gode smaker. Servicen var dessuten utmerket, med nyttig guiding i et for oss ukjent kjøkken. Lokalene er dessuten hyggelig og lun. Det er bare å komme seg dit for alle som liker god mat i Tromsø."
- Omtale fra Tripadvisor

Vi vil alltid gi det lille ekstra

Skroll til toppen